Recensies

MAU theater speelt “Schildpad en haas”

 

De Boemerang wil leerlingen gedurende hun basisschooltijd in aanraking laten komen met de diverse culturele disciplines.

Omdat wij een school voor speciaal onderwijs zijn, is het voor onze kinderen belangrijk dat zij vanuit een betekenisvolle situatie ervaren.

Maureen Roelofs heeft met haar voorstelling “Schildpad en haas”, gezorgd voor een “gouden moment”.

Zij heeft de voorstelling gespeeld voor onze jongste groepen, zo’n 30 leerlingen van 4 tot 6 jaar.

De kinderen kwamen de kleine gymzaal binnen waar een gezellig rustig muziekje te horen was, zochten hun plekje en zagen een overzichtelijk spannend podium!  De aandacht was er en de voorstelling kon beginnen!

Maureen begon rustig aan haar entree, was hierin volledig op het kind gericht en speelde vanuit die relatie met de groep haar voorstelling.

De interactie was constant aanwezig, kinderen reageerden spontaan en zeer betrokken zonder dat Maureen van het pad af ging dat Schildpad en haas bewandelden! Oog en oor voor het te vertellen verhaal, de context  voortdurend rakend en kinderen ruimte voor ervaren en beleven geven!

Kinderen die dat durfden kregen een kleine rol, mochten een antwoord geven, wat hebben we samen genoten van het spannende maar ook ontroerende verhaal.

Na de voorstelling mocht iedereen de prachtig gemaakte poppen begroeten, knuffelen of aanraken, Maureen bleef daarbij in haar rol en verbrak de betovering niet!

De kleutergroep heeft die dag meteen een hardloopwedstrijd georganiseerd, winnen was niet belangrijk, samen meedoen en elkaar aanmoedigen wel!

 

Januari 2014

 

Ingrid Teunissen

Teamleider

SBO de Boemerrang

 

Reacties zijn gesloten.